|
SKŁAD: Woda niechlorowana, ekologiczna melasa z trzciny cukrowej, koncentrat soku z jagód, wiśni i granatów, kultury probiotyczne SCD:
Gatunki kultur pożytecznych mikroorganizmów zawartych w Esencji ProBiotycznej™ Bifidobacterium animalis, B. bifidum, B. longum Lactobacillus acidophilus, L. bulgaricus, L. casei, L. fermentum, L. plantarum,L. lactis, Streptococcus thermophilus, Saccharomyces cerevisiae. Bakterie kwasu mlekowego ≥ 3,0 x 105 jtk/ml (max. 1 x 108 podczas wytwarzania)Drożdże ≤ 1,0 x 106 jtk/ml.
UWAGA: W wyniku naturalnego procesu fermentacji w esencji mogą wystąpić niewielkie zmiany koloru, zapachu, smaku oraz wtrącanie się osadu na dnie butelki i nalotu "białego grzybka" na powierzchni. Nie wpływa to na skuteczność jej działania.
DOSTĘPNE POJEMNOŚCI: 1L, 0,5L, i 165ml
WYTWÓRCA: SCD Probiotics
CERTYFIKAT: Cert. Cert. GIS-BŻ-Ż-4230-1345-3/MM/10
|