Oficjalny Sklep Mazowieckiego Centrum mikroorganizmów ProBio Emy, Mikroorganizmy dla rolnictwa, zwierząt, ludzi i domuMapa sklepu

Stosowane wyroby: ProBiotyk Em15, EmFarma, EmFarma Plus, Bokashi

Dodatek do pasz: 20-30ml ProBiotyku Em15/ 1 kozę oraz 10ml/1 koźlę, należy dodawać 1 - 2 razy w tygodniu. W przypadku skarmiania kiszonki szczepionej ProBiotykiem Em15 nie ma potrzeby dodawania ProBiotyku do paszy. Do paszy można również dodawać Bokashi w dawce 40g/ 1kozę.

Rewitalizacja wody: 1 litr ProBiotyk Em15/1000 litrów dziennie podawanej wody.

Produkcja i uszlachetnianie kiszonek: 0,3-0,7 litra ProBiotyku Em15/ 1 tonę zakiszanego materiału na pryźmie. W przypadku sianokiszonek z traw i lucerny w belach dawka powinna wynosić 0,5-1,5 litra ProBiotyku Em15/ 1 belę.

Zabezpieczanie przed pleśnią magazynowanych płodów: 1 litr EmFarma/1 tonę siana czy słomy. Robimy jednorazowy oprysk w możliwie najmniejszym uwoodnieniu umożliwiającym dobre rozprowadzenie EmFarmy.

Higienizacja: 1 litr EmFarma/10 litrów wody/10-20m2 opryskiwanej powierzchni. Oprysk wykonujemy raz w tygodniu. Do zamgławiania używamy 1 litr EmFarma/50-200m3, w uwodnieniu 2-5krotnym. Zabieg wykonujemy 2-3 razy w tygodniu.

Fermentacja obornika: używamy 1 litr EmFarma Plus/ 1m3 obornika. W zależności od miejsca składowania obornika, wilgotności używamy roztworu 1 litr EmFarma Plus/ 10-20 litrów wody.