Instrukcja prawidłowego stosowania:
- do paszy 2 L/t paszy (20 ml/10 kg paszy),
- do wody 1 L/1000 - 3000 L (10 ml/10-30 L), 2-3 razy w tygodniu przez 8 godzin,
- w przypadku codziennego podawania Pro-Biotyku (em15) dla drobiu do paszy, wystarczy podać jeden raz w tygodniu jako dodatek do wody,
- jeżeli Pro-Biotyk (em15) dla drobiu dodawany jest 3 razy w tygodniu do wody, równocześnie kurnik jest zamgławiany/opryskiwany wyrobem ProBio ASekuracja, wówczas nie ma potrzeby dodawania preparatu do paszy.
Skład:
Materiały paszowe: rewitalizowana, niechlorowana woda, fermentowana melasa z trzciny cukrowej (cukier całkowity < 1,92 g/100 g, Sacharoza < 1,32 g/100 g), chlorek sodu (sód < 0,12 g/100 g).
Dodatki zootechniczne: Lactococcus lactis PCM B/00039, Lactobacillus casei PCM B/00080, Lactobacillus plantarun PCM B/00081, Carnobacterium divergens PCM KKP 2012p w ilości: 6,0 x 109 jtk/g, drożdże Saccharomyces cerevisiae PCM KKP 2059p w ilości: 6,0 x 107 jtk/g.
Zawartość składników analitycznych w wyrobie gotowym: białko surowe 0,15%, popiół surowy 0,002%, cukry 1,21%, tłuszcz surowy 0,008%, lizyna 0,00022%, metionina 0,00016%, wapń 311,3 μg/g, magnez 126,5 μg/g, fosfor 16,5 μg/g, sód 20,00 μg/g.
Środki ostrożności:
Pro-Biotyk (em15)® dla drobiu jest w pełni bezpieczny dla człowieka, zwierząt, roślin oraz środowiska. Nie zawiera substancji: toksycznych, modyfikowanych genetycznie oraz konserwantów. W przypadku dostania się do oczu, przemyć oczy czystą wodą. W przypadku spożycia popić dużą ilością wody.
Opakowanie:
1L
Przechowywanie:
Przechowywać z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych i źródeł ciepła, w temperaturze 5-20°C w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Uwaga!
Jeżeli wyrób jest przechowywany w temperaturze wyższej niż wskazana na etykiecie, może nastapić proces wtórnej fermentacji i wytwarzania gazu fermentacyjnego co spowoduje pęcznienie pojemnika. To naturalny proces, który nie wpływa na jakość wyrobu. Należy delikatnie odkręcić nakrętkę, aby gaz się uwolnił i potem ją zakręcić.
Po otwarciu zużyć w ciągu 5 tygodni.